Rozenboog

Je unieke rozenboog meteen online kopen? Dat kan in onze webshop. Onze rozenbogen en ander tuinmateraiaal sets zijn prachtig vormgegeven en zijn het pronkstuk in je tuin.

Rozenbogen

E-woodproducts.nl is de grootste leverancier van rozenbogen in Nederland en BelgiŽ. Een exclusieve rozenboog in een trendy kleur? Geen probleem bij ons.

cuisine exterieure

Vous avez besoin d une cuisine exterieure? Vous etes chez nous a la bonne adresse. Trouvez ci-dessous notre gamme entiere de cuisines exterieures.

Ronzenboog
Een rozenboog staat mooi in bijna elke tuin. Er zijn metalen rozenbogen, houten rozenbogen of een combinatie hiervan. De rozenboog is waarschijnlijk ontstaan als versiering van de looppaden in een tuin, bijvoorbeeld het pad naar de voordeur in de voortuin. Het diende dan als soort van status symbool. Ook kan de rozenboog gecombineerd worden met bijvoorbeeld uw tuin omheining en een poortje. Dan dient de rozenboog als ingang om uw tuin te betreden. Meerdere bogen achter elkaar vormen in de zomer een groene tunnel vol met prachtig bloeiende rozen. Tegenwoordig ziet men ook steeds vaker kunststof rozenbogen. In dit artikel bespreek ik alleen de metalen en de houten variant..

Rozenboog

Een rozenboog is een tuindecoratie, die de ingang van een tuin kan markeren. Rozenbogen worden meestal van metaal gemaakt. De constructie vormt een raster, zodat klimrozen en/of andere klimplanten de boog kunnen begroeien.

Aantal rozen op rozenboog

Wij hebben een rozenboog aangekocht met volgende afmetingen: - hoogte = 230 cm - breedte = 115 cm - diepte = 45 cm Iemand enig idee hoeveel rozen kunnen we hier langs leiden? We dachten als mogelijkheden o.m. aan de Guirlande d'Amour, Sorbet, Blossom time, Coral dawn.

Keuze metalen rozenboog of houten rozenboog

Er zijn twee materiaalsoorten die het meest gebruikt worden voor een rozenboog. Dit zijn hout en metaal. Over het algemeen vind men dat hout een meer natuurlijke uitstraling heeft dan metaal. Dit komt natuurlijk omdat hout ook een natuurproduct is. Een metalen rozenboog daarentegen gaat in de meeste gevallen veel langer mee en zal minder onderhoudt vergen. Welke u wilt gaan gebruiken hangt van een aantal aspecten af.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk wat u mooi vindt. Sommige mensen vinden een houten rozenboog mooi andere juist een metalen. Wat u kunt doen is op internet naar afbeeldingen zoeken van zowel houten als metalen rozenbogen. Ook kunt u waar u woont gaan rond wandelen om te zien of er rozenbogen in uw buurt staan.

Over het algemeen hebben zowel een houten als een metalen rozenboog niet heel veel onderhout nodig. Maar bij een houten rozenboog is er bijvoorbeeld een kans op houtrot waardoor de boog sneller zijn sterkte kan verliezen. Ook kan de roos naar verloop van jaren zwaarder en zwaarder worden waardoor het hout kan gaan doorhangen. Metalen rozenbogen hebben hier meestal geen last van. Deze gaan vaak wel roesten maar voordat de metalen stang is door geroest bent u zo 20 a 30 jaar verder. Dit ligt natuurlijk wel aan de dikte van de stang en hoe deze aan elkaar verbonden zijn.

Het spreekt voor zich dat een rozenboog maken een zeker niveau van klus handigheid vergt. Voor een metalen rozenboog heeft u ook specifiekere apparaten nodig zoals een lasapparaat of een zwaardere boormachine of haakse slijper. Hout laat zich over het algemeen makkelijker bewerken. Hierdoor is een houten rozenboog voor beginnende klussers het makkelijkst te maken.

 

Table pliante - Poolhouse - robotmaaier kopen - renovatieprojecten - vertrek zonder zorgen op reis en boek taxi antwerpen naar de luchthaven -

 

 

Onze Partners

Wij werken samen met heel wat bedrijven relevant aan webdesign, online marketing, seo ...

Internet Marketing - Praktische tips voor winkeliers en zelfstandigen